Вільні Люди на Одещині пройшли вишкіл територіальної оборони

wild_step

Цьогорічні патріотично-виховні навчання “Дикий степ-2017” відбулись 29-30 липня в селі Гвардійське Лиманського району Одеської області. Більше ста представників патріотичних громадських організації з усієї України, а також члени територіальної оборони Одещини вчились виконувати різноманітні задачі в умовах бойових дій. Уже третій рік поспіль вишкіл організовують Вільні Люди спільно з Самооборона Майдану Одеси, аби сприяти підвищенню оборонної здатності регіону.

“Подібні вишколи повинні відбуватись у кожному регіоні України. В умовах гібридної війни рух територіальної оборони цілком реально підвищує захисну спроможність держави”, – зазначив Андрій Левус, голова підкомітету з питань державної безпеки Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, народний депутат, керівник Проводу “Вільних Людей”.

levus_step

Присутній на відкритті навчань Юрій Беляков, військовий комісар Одеського обласного військового комісаріату оперативного командування “Південь”, висловив підтримку та закликав патріотів приєднуватись до територіальної оборони.

Навчання проводили військові інструктори з досвідом участі в бойових діях. Вишкіл тривав цілодобово, не припиняючись навіть вночі: усе максимально наближено до реалій. Учасники, поділені на дві команди, відпрацьовували захоплення ворожого штабу, облаштування блок-постів, забезпечення пропускного режиму і т.д.

“Результатом цих навчань є підвищення мобілізаційної здатності членів територіальної оборони. В екстрених умовах хлопці швидко зреагують і виконають свою задачу – оборону від ворога. Одеса вже вистояла в боротьбі з ворогом, показавши, що є винятково українським регіоном. За потреби, доведемо це ще скільки завгодно разів”, – переконаний Дмитро Гуменюк, керівник штабу “Вільних Людей”, керівник Самооборони Майдану Одеси.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа