«Вільні люди»: «Інтер» – це рупор Кремля і його треба закрити

Скандали довкола проросійської позиції керівництва та власників каналу «Інтер» неодноразово виникали і раніше. Згадайте лише минулорічний «Блакитний вогник» з Кобзоном і Повалій. Цього разу після публічної образи з боку одного з продюсерів каналу, громадянки Росії Марії Столярової на адресу Небесної Сотні, громадськість вирішила будь що добитися скасування телевізійної ліцензії, якою поки що володіє «Інтер».

Ще зранку 25 лютого бійці полку «Азов» заблокували офіс каналу в столиці, а о 15-й годині представники руху «Вільні люди», «Самооборони Майдану», Молодіжного Націоналістичного Конгресу прийшли під Апеляційний адміністративний суд Києва, де проходило слухання справи про позбавлення каналу частот. Позов подав канал «Малятко ТБ» з вимогою відмінити торішнє рішення адмінсуду, яка закріпило чинну частоту за «Інтером», а також провести відкритий конкурс на заміщення цієї частоти.

Перед початком суду активісти розіграли сценку, під час якої запакували в імпровізовану труну «медіатерориста» з каналу «Інтер» і символічно відправили цей «вантаж 200» до Москви. Після того мітингувальники зайшли до зали суду, де проходили слухання справи. На жаль, суд вчергове підтвердив свою репутацію найбільш неоднозначної в плані захисту національних інтересів інституції. Хоча рішення на користь «Інтеру» не було винесено, але саме слухання перенесли на 3 березня під приводом необхідності донесення для розгляду справи ряду документів.

«Іде систематичне затягування справи. Як завжди, суд демонструє свою «неупередженість, чесність і непідкупність», саркастично зауважив координатор руху «Вільні люди» Сергій Кузан. Втім, на переконання Кузана, активісти налаштовані вкрай рішуче і не сумніваються в тому, що «Інтер» припинить свою підривну діяльність в інформаційному просторі Україні.

«На суд 3 березня ми мобілізуємо куди більші сили. Плюс підемо під Національну раду з питань телебачення та радіомовлення, поспілкуємося й з ними. В суді вони практично стали на бік «Інтеру», переконуючи, що дали йому ліцензію в законний спосіб. Але ми змусимо Нацраду змінити свою позицію і стати на бік національних інтересів України», додає Сергій Кузан.

«Ми відкриваємо другий фронт. «Інтер» та інші проросійськи налаштовані медіа підуть з України! Війну з Росією треба вигравати і в інформаційному плані, інакше на східному фронті нам доведеться важко. Боротьба з російською агентурою всередині країни – одна із задач патріотів, які наразі не беруть участь в бойових діях на Донбасі. Справа «Інтера» це прецедент. Якщо змусимо позбавити ліцензії канал, що має чи не найбільше покриття по всій країні – значить виб’ємо дуже серйозний козир з рук російської пропаганди», вважає журналіст, співкоординатор Антипутінського інформаційного фронту Сергій Пархоменко.

Сергій Багряний, УІС

unnamed

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа