«Вільні Люди» дали штрафний свисток для «Інтера»

unnamed

Сьогодні активісти «Вільних Людей» прийшли на засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, аби вкотре вимагати закриття телеканалу «Інтер». Одна з вимога активістів – оприлюднити результати перевірки щодо трансляції концерту «Победа. Одна для всех», що транслювався 9 травня і містив антиукраїнські меседжі.

Окрім того, «Вільні Люди» нагадали: саме зараз «Інтер» транслює Чемпіонат Світу з футболу 2018, що проходить у Росії. Активісти принесли під будівлю Нацради футбольний м’яч, що символізує «футбол на крові», а також червоні картки з закликами бойкотувати Мундіаль-2018.

«Ми даємо штрафний свисток Національній раді з питань телебачення і радіомовлення, оскільки чотири рази поспіль її засідання не відбулось. Регуляторний орган саботує розгляд порушень «Інтера» з різних причин. Нас не цікавить, чому так відбувається. Єдине, що має значення – це стабільна робота Нацради в інтересах держави», – говорить Дмитро Жмайло, Керівник Штабу «Вільних Людей».

Попри це, засідання знову не відбулось. Офіційна причина – відсутність кворуму.

«Наша вимога – закрити «Інтер», що систематично і цілеспрямовано поширює проросійську пропаганду в українському інформаційному просторі і становить загрозу національній безпеці. Сьогодні ми бачимо, що Нацрада відтягує прийняття рішення. Якщо і наступне засідання не відбудеться – ми піднімемо питання дієвості органу і вимагатимемо зміни її складу. Члени Нацради мають працювати в державних інтересах, а не відстоювати інтереси тих, за чиїми квотами вони потрапили в її склад”, – зазначив Василь Дубовий, активіст «Вільних Людей», Голова Секретаріату МНК.

Нагадаємо, раніше народні депутати Андрій Левус, Керівник Проводу «Вільних Людей» та його заступник Сергій Висоцький подали звернення до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Разом з тим, за ініціативи «Вільних Людей» подібне звернення направили представники 18 громадських організацій. У листах, зокрема, йдеться про антиукраїнську діяльність телеканалу, його загрозу національній безпеці Україні через відверту пропаганду прокремлівських тез.
inter-cvyntar
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа