Військово-патріотичні організації створили платформу для спільних дій

23 грудня в Києві відбулося підписання меморандуму про співпрацю між військово-патріотичними організаціями і створення Всеукраїнського об’єднання військово-патріотичних організацій. Мета – сконсолідувати з державною владою зусилля, спрямовані на розвиток національно-патріотичного виховання в Україні. До меморандуму приєдналися 20 організацій з 7 регіонів України, але список буде розширюватися.

Screenshot_1

В заході взяли участь заступник міністра молоді і спорту Сергій Митрофанський, начальник відділу національно-патріотичного виховання Мінмолодьспорту Микола Ляхович, колишній заступник міністра оборони Петро Мехед, начальник управління з військово-патріотичної роботи та сприяння територіальній обороніЦК ТСО України Юрій Чижмар, координатор Самооборони Майдану Роман Орищенко, керівник спортивного клубу «Каскад» Юрій Пустовій, радник міністра освіти і науки Сергій Пархоменко, керівник Головного штабу Гри “Сокіл” (“Джура”) Анатолій Грива, керівники спортивних клубів та військово-патріотичних об’єднань, серед яких – НСОУ «Пласт», «Гайдамацька Січ», «Герої Крут» та інші.

«Наші першочергові завдання – консолідувати зусилля всіх організацій, всіх небайдужих активістів, волонтерів, вояків АТО, що займаються патріотичним вихованням молодого покоління. Одна з найближчих цілей – це створення Державної агенції з національно-патріотичного виховання», – повідомив Юрій Пустовій.

«Про економіку і соціальну політику піклуватися, безумовно, правильно. Але це не означає, що на другий план має відійти гуманітарна сфера, зокрема – національно-патріотичне, військове виховання. Ми боремося за свідомість, за серця молодих українців, що зараз ще зі шкіл не випустилися. Не можна допустити, щоб в країні виросло нове покоління манкуртів, щоб колись повторилося те, що відбувається зараз в Криму і в Донбасі. Молода людина не просто повинна усвідомлювати себе частиною саме українського народу, відчувати себе патріотом саме української землі, але ще й повинна бути готовою захистити цю землю. А зараз, навіть в умовах війни, половина підростаючого покоління не готова в разі потреба захищати Україну зі зброєю в руках. І це не тільки через виховання, через інформаційний вплив з боку ворожої країни, але й через суттєві недоопрацювання українських державних органів. І ось ці недоопрацювання ми будемо спільно виправляти. Ми сконсолідувалися, отже, все у нас вийде!», – запевнив Микола Ляхович.

Сергій Багряний, УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа