Війна прибрала російську драму з центру Києва

2e75cbe4da0ae707

Театр російської драми ім. Лесі Українки змінив назву.

Тепер він називається “Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки”. Про це заявив Михайло Резнікович, генеральний директор і художній керівник театру.

У ці тривожні дні я переконаний, що не може бути двох різних точок зору щодо того, що відбувається сьогодні в Україні. Не може бути двох різних точок зору і щодо офіційного оформлення вже давно визрілого у колективі театру рішення про зміну назви Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки”, — написав він.

Попередню назву театр носив майже 100 років.

Також у зверненні працівників театру, яке опублікували на офіційному сайті, йдеться, що частина колективу лишилася працювати у театрі, у Києві, хтось виїхав евакуаційними потягами, хтось залишається у бомбосховищах, а хто має сили — бере безпосередню участь в героїчній обороні Києва.

Працівники театру, які наразі залишилися у Києві, написали:

“Ми підтримуємо рішення керівника театру щодо зміни назви театру. Весь колектив вболіває за ЗСУ і всіляко допомагає подолати ворога. Наші працівники вступають до лав тероборони, перераховують кошти, здають кров та волонтерять. Разом ми сила. Слава Україні!”

Джерело: suspilne.media

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа