Війна неминуча: Лавров заявив, що Росія не має наміру виконувати Мінські угоди

Лавров заявив, що західні країни, ввівши санкції проти Росії, прагнуть не врегулювати кризу в Україні, а «переробити Росію, змінити її позицію з ключових, найпринциповіших для нас питань і змусити прийняти позицію Заходу». Про це міністр заявив в інтерв’ю телеканалу НТВ.

Лавров зазначив, що західні політики не говорять про зміну режиму в Росії, хоча «дехто з маргіналів в Європі прокидає і такі фрази». На думку Лаврова, Росію хочуть змусити виконувати волю західних країн, що він назвав «минулим століттям, минулої епохою, колоніальним інерційним мисленням».

«Нам кажуть -” якщо ви допоможете врегулювати кризу в Україні, ми скасуємо санкції; давайте ми вам виставимо критерій: зробіть один крок, забезпечте, щоб ополченці пустили спостерігачів на кордон з Росією », – заявив Лавров. Міністр підкреслив, що Росія не буде погоджувати «ніяких критеріїв та умов» скасування санкцій з боку Заходу.

Джерело: http://top.rbc.ru/politics/19/10/2014/54437c5acbb20fcbe689d361#xtor=AL-[internal_traffic]–[rbc.ru]-[main_body]-[item_1]

Таким чином, як і передбачалося, мінські угоди залишаться виключно на папері, реально виконуватися не будуть, і потрібні виключно для того, щоб ЄС не передумав відміняти санкції. так само, як і після Женевських угод, нас чекає чергове загострення воєнних дій, а потім – нова спроба мирних переговорів. Усі атаки в районі Донецького аеропорта, Щастя  і Дебальцева росіяни здійснювали з метою отримати сильнішу позицію на переговорах. Невдача змусила їх сторпедувати переговори, щоб не виглядати стороною, яка програла. Тепер, за логікою російських дій, повинна початись ескалація військового конфлікту.

Редакційне

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа