Відвантаження української бронетехніки в Ірак відбудеться в грудні

Фото: btvt.narod.ru

ДП “Завод ім. Малишева” і КП ХКБМ ім.Морозова планують відвантаження 32-х БТР-4 для Іраку в рамках контракту в грудні 2011 року.  26 грудня очікується інспекція зі сторони замовника. Перша партія у кількості 26 штук була відвантажена ще в квітні.

Нагадаємо,  держпідприємство «Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма «Прогрес», яка є дочірнім підприємством держкомпанії «Укрспецекспорт»,  уклала контракт з Іраком на суму понад 550 млн доларів. Очікується, що це одна із серії угод у військовій сфері між Україною та Іраком.

Контракт передбачає постачання протягом 3-3,5 років понад 400 одиниць бронетехніки, зокрема БТР-4, 6 легких транспортних літаків Ан-32, а також проведення послуг з ремонту авіаційної техніки. Серед основних виконавців контракту –  Харківське конструкторське бюро машинобудування ім.Морозова (ХКБМ), Харківське конструкторське бюро двигунобудування (ХКБД), держпідприємство «Завод ім. Малишева» (Харків), які входять до складу держконцерну «Укроборонпром», а також ДП “Антонов “(Київ).

За матеріалами «Економічної правди» та «Інтерфакс-Україна»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа