Відступ, “злив”, чи частина плану?

Arsen Avakov

Поточне на ранок. Дивлюся, всі поховалися і не хочуть пояснювати, що відбувається. Поясню я, що знаю.

1. На барикаді Грушевського зробили проїзд для автомашин (як раніше так само зробили на Хрещатику біля ЦУМу, Інститутській, на Михайлівскій, Трисвятительскій). На Грушевського буде наше КПП. Всі дії по реконструкції узгоджені з дислокованими на барикаді захисниками. Як тільки беркут перестане перешкоджати — будь-який цивільний зможе проїхати вулицею. НЕ ВИСТАЧАЄ ПІСКУ для завершення повної реконструкції. Хто може — ДОПОМАГАЙТЕ!

2. Тернопільська, Івано- Франківська, Львівська та Полтавська ОДА розблоковані цієї ночі — держслужбовці в них можуть приступити до роботи. КМДА вранці буде передано під патронат ОБСЄ та від імені головуючої в ОБСЄ Швейцарії.

3. Штаб спротиву зробив ці дії, на виконання двох рішень Ради Майдану, що були прийняті ОДНОГОЛОСНО. Нюанси і деякі тактичні моменти до пори — не оголошуються, виходячи з «військово»-тактичних міркувань. Всі резони, що перебувають поза публічною сферою уваги будуть висвітлені трохи пізніше.

4. На сьогоднішній ранок – всі формальні умови Закону про звільнення від кримінальної відповідальності учасників масових протестів у січні-лютому — виконані.
Штаб спротиву, Рада Майдану вимагають негайного введення Закону в дію. Зокрема: закриття близько 2000 кримінальних справ проти учасників протестів, остаточну реабілітацію 236 раніше заарештованих, які нині перебувають під домашнім арештом і під поручительством наших побратимів.
Звертаємо увагу влади, що в разі не виконання норми закону в найкоротший термін, Штаб національного спротиву залишає за собою право повернутися до тих форм протесту і реакції, які вважатиме адекватними — у тому числі і повторне блокування будівель та органів влади.

5. Істерику диванних бійців, які не розібрались, що відбувається — слухати і читати неприємно, ну, кісейних панянок на Майдані немає — ніхто не розтане. Розберетеся, коли щирі і вболіваєте за справу Майдану. Кликушам «все пропало» імені Медведчука, ботам та замовним коментаторам — найкращі побажання в повний місяць.
Тим хто кричить про «злив» — як ви думаєте, скільки треба часу для відновлення статус кво, при зриві владою процесу звільнення та реабілітації наших побратимів? Правильно — 30 хвилин. У вівторок, схоже, все буде жорстко і всередині Верховної Ради і ззовні. Бережіть сили і емоції.

Переклад УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа