Відповіддю України на ув’язнення Олега Сенцова та Олександра Кольченка має бути справедливий судовий вирок затриманим російським військовим

Сьогодні Північно-Кавказький військовий суд Ростова-на-Дону (Російська Федерація) засудив громадян України Олега Сенцова та Олександра Кольченка до 20 і 10 років ув’язнення, відповідно за звинуваченням у створенні терористичної організації.

«На жаль, цей вирок був передбачуваний і той фарс, який відбувався у суді останні шість місяців, дав можливість зрозуміти наперед: Путін доведе справу до посадки наших громадян у в’язницю на дуже великі терміни. За подібним сценарієм іде і справа Надії Савченко. Все це робиться російською стороною, щоб далі вести переговори з позиції сили і домовлятися про обмін та зміни умов врегулювання ситуації на сході України», – заявив представник парламентського Комітету з питань правової політики та правосуддя Вадим Денисенко.

Парламентар відмітив, що подібні сценарії були свого часу випробувані на Михайлові Ходорковському та учасницях групи «Пусси райот». «Вони були засуджені за вигаданими справами і їх було обміняно тоді, коли Путіну це було вигідно в торгах з Європейським Союзом», – сказав народний депутат.

Відповіддю України на вирок Олегу Сенцову та Олександру Кольченку має бути справедливий судовий вирок російським військовим, яких було затримано на території України зі зброєю в руках. «На мою думку, військові Головного розвідувального управління Росії не мають уникнути покарання. Вони повинні отримати абсолютно виправдані з юридичної точки зору високі терміни ув’язнення. І з такою позицією ми можемо виходити на переговори про звільнення з російського полону наших громадян», – додав парламентар.

Джерело: Received: from 78.111.187.163      (SquirrelMail authenticated user [email protected]) by webmail.uh.ua with HTTP;Tue, 25 Aug 2015 15:37:26 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа