Відповідь Українського конгресового комітету Америки на політичні репресії в Україні

ucca-ea

Нью-Йорк (UCCA) – Український конгресовий комітет Америки (UCCA), найбільше представництво американців українського походження, глибоко стривожений останніми ознаками вибіркового правосуддя в Україні і змушений засудити спроби українського уряду вести політично вмотивовані справи проти колишніх урядовців та лідерів громадянського суспільства України, включаючи виражене бажання затримати колишнього президента Петра Порошенка перед судовим процесом.

У липні 2019 року UCCA разом з послами G7 Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великобританії та США, нагадував президенту Зеленському, що закони про люстрацію, які набрали чинності після Революції Гідності, були потребою історичного характеру оцінки злочинів президента Януковича та невиконання ним обов’язків голови держави. На відміну від тієї беззаконної епохи, урядовці та громадські лідери, на яких сьогодні націлені репресії політичних призначенців президента Зеленського, діяли для історичного відродження національної оборонної структури України, та порятунку занепадаючої економіки, яка ще більше скорочувалась після вторгнення Росії. Замість того, щоб залишити країну вразливою до подальшого вторгнення з боку Росії, колишнім лідерам України вдалося переконати США забезпечити Україну смертельною оборонною зброєю та відновити як Збройні Сили України, так і грізну вітчизняну збройну промисловість.

Хоча люстрація уряду Януковича була однією з вимог демонстрантів Євромайдану у 2013-14 роках, сьогоднішній Україні потрібно зосередитись на русі країни вперед та боротьбі з ворогом біля воріт, а не розривати країну політичною боротьбою чи персональними суперечками.
UCCA нагадує лідерам України, що вибіркове, політично мотивоване правосуддя може непоправно завдати шкоди іміджу України з міжнародною спільнотою. Замість того, щоб знищувати авторитет України серед своїх глобальних партнерів, керівництву України слід утримуватися від будь-яких спроб політизувати верховенство закону.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа