Відомі митці, журналісти, волонтери та науковці закликали приєднуватися до “Мовомарафону-25”

unnamed

Організатори акції “Мовомарафон”, приуроченої до 25-річчя Незалежності, опублікували другу частину промо-ролику, у якому відомі особистості закликають усіх взяти участь “Мовомарафоні” та спрообувати за 25 днів перейти на українську мову.
У ролику взяли участь колишній політв’язень та громадський активіст Геннадій Афанасьєв, співачка та композитор Брія Блессінг, яка походить з Техасу, а також відомий волонтер та журналіст Родіон Шовкошитний: https://www.youtube.com/watch?v=e1wylBYLxSA

Відео є другим у серії промо-роликів, де відомі люди розповідатимуть, чому українська мова є важливою особисто для них, чому на неї варто переходити, яка її роль у розвиткові нашого суспільства та незалежності України. Раніше команада “Мовомарафону-25” опублікувала ролик за участю лідерки гурту “ONUKA” Нати Жижченко, журналіста та публіциста Юрія Макарова, телеведучої та жруналістки Анастасії Рінгіс, а також – австрійського професора та  мовознавця Міхаеля Мозера: https://www.youtube.com/watch?v=V1A74d70O7M

Мовомарафон є проектом до 25-ї річниці незалежності України, який стартує 24 серпня. Цією акцією організатори закликають усіх, хто хотів би більше використовувати українську мову в побуті, реєструватися на сайті http://movomarafon.in.ua/  та спілкуватися 25 днів українською. Найбільш активні учасники “Мовомарафону” отримають подарунки від відомих українських видавництв.

Організаторами “Мовомарафону” є громадська ініціатива “Переходь на українську”, Всеукраїнська молодіжна організація “Фундація регіональних ініціатив” та Безкоштовні курси української мови.

З повагою,

команда проекту “Безкоштовні курси української мови”
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа