Відновлено телевізійне мовлення українських каналів у Новопсковському районі Луганщини

5 листопада, на виконання рішення Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України, телеканал «ІРТА» відновив мовлення на 44 каналі у м. Білолуцьк Луганської області. Введення в дію 5-го передавача, отриманого від партнерів з Литви, забезпечило відновлення роботи мережі телеканалу “ІРТА” на звільнених територіях Луганщини. Зокрема, антенно-фідерний тракт змонтовано з обладнання, наданого телерадіокомпанією.

«Протягом місяця, на рішення Комісії Концерном РРТ, введено в дію п’ять передавачів для відновлення мовлення «ІРТА»: м. Сватово, Зоринівка, Біловодськ, Марківці та Білолуцьку. Таким чином, ми відновили мережу мовлення каналу в частині регіонів Луганської області. Крім цього, у цих районах мовить «ЛОТ» та УТ-1. МІП продовжує збільшувати територію покриття українських теле- та радіоканалів на Донбасі, на черзі інші райони», – зазначила голова Комісії Тетяна Попова.

Крім того, «ІРТА» представив карту з відображенням сформованої мережі покриття українського мовлення телеканалу. 

мовлення0611_html_e47a282b

Нагадаємо, що в МІП щотижнево відбуваються засідання Комісії з питань відновлення телерадіомовлення, під головуванням заступника Міністра інформаційної політики України Тетяни Попової, за участі представників: Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, Українського центру радіочастот, СБУ та радників МІП, під час яких приймаються рішення щодо відновлення українського мовлення на Сході України, дотичних областях та АР Крим.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа