Від Януковича вимагають випустити активістів, арештованих за Київраду

IMG_0413

Сьогодні, низка громадських активістів, політиків та киян прийшли до приймальника для адмінпорушників щоб підтримати активістів ініціативи «Воля» – Єгора Соболєва, Ігора Луценка та Олексія Германа, які були заарештовані після відвідин Київради.

В ході акції «Сидять не ті», юрист Дмитро Гузій заявив, що затримання активістів та суд відбулися з кричущими порушеннями, а покарання – не відповідним діям активістам: «На наш погляд, санкція щодо притягнення до відповідальності є неспівмірною з тим, що громадські активісти – мешканці територіальної громади зайшли в приміщення свого представницького органу та намагалися з’ясувати цей орган працює чи ні. У рішенні суду йдеться про те, що активіст нібито чинив «злісний опір міліції».

У понеділок адвокати заарештованих планують подати апеляцію до Апеляційного суду міста Києва.

Як відомо, активісти абсолютно легально, за перепустками, зайшли до приміщення Київради та до зали засідань, привертаючи увагу до незаконної сесії, яку влада планує провести 19 серпня.

В ході акції активіст «Волі» Максим Маньковський оголосив вимогу до секретаря Київради відмінити це сесійне засідання, в якому йдеться: «Зважаючи на різке загострення ситуації довкола планованої 19 серпня  сесії Київради, яке викликане брутальними та політично мотивованими діями влади до мешканців київської громади – громадських активістів Єгора Соболєва, Ігора Луценка, Олексія Германа, ми вимагаємо не проводити сесію Київради 19 серпня для уникнення громадянського протистояння.

У разі виникнення будь-яких сутичок в Києві 19 серпня, вся відповідальність за них буде лежати особисто на секретареві Київраді Галині Герезі. Примусове заплановане звезення бюджетників та профспілок – це підготовка до сценарію силового протистояння. Арешт громадських лідерів свідчить про страх влади перед організованими діями київської громади по захисту своїх прав»

Також активісти закликали опозиційних лідерів проявити рішучість: оскільки депутати мають право недоторканності, тож можуть потрапити до приміщення та завадити незаконним діям екс-секретаря Київради Галини Гереги та тих депутатів, які зареєструються для участі у засіданні.

Учасники акції підписали лист звернення до президента Януковича з вимогою припинити репресії про українців та негайно звільнити всіх в’язнів, які опинилися за ґратами у зв’язку зі своєю політичною позицією.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа