Від Генпрокуратури вимагають перевірити, скільки вкрадено грошей на вертолітний майданчик для Януковича

yanukovich6Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко та народний депутат Марія Іонова направили Генеральному прокурору України Юрію Луценку депутатський запит «про проведення перевірки та вжиття заходів прокурорського реагування щодо обґрунтованості витрат державних коштів на будівництво гелікоптерного майданчика у м. Каневі».

“Як відомо, Управлінням Генеральної прокуратури з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва гелікоптерного майданчика та інших об’єктів в м. Києві”, – нагадують підписанти.

«З огляду на те, що дії, пов’язані з будівництвом гелікоптерних майданчиків у Києві та в Каневі, мають багато спільних рис, вважаємо за необхідне ще раз повернутися до перевірки обґрунтованості витрат державних коштів на будівництво гелікоптерного майданчика у Каневі та вжиття, у цьому зв’язку, заходів прокурорського реагування, – зазначили народний депутати у запиті до Генерального прокурора. – У межах повноважень, визначених законодавством України, просимо перевірити, чи законно були витрачено державні кошти на будівництво об’єкту, який на сьогодні не використовується відповідно до свого призначення та виробничих потужностей».

Народні депутати також попросили керівника ГПУ дослідити, чи не було в діях посадових осіб, які надали дозвіл на будівництво за рахунок бюджетних коштів дуже дорогого об’єкта, ознак: зловживання владою або службовим становищем, що завдало істотної шкоди інтересам громадян України та державним інтересам; привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; ознак перевищення влади чи службових повноважень.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Fri, 17 Mar 2017 12:55:47 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа