Від Філарета втікають цілими монастирями

Feodos-monastery

20 червня, під егідою почесного патріарха Філарета у Володимирському соборі пройшов так званий “Помісний собор УПЦ КП”, метою якого є оголошення про відродження “Київського патріархату”. Очевидці свідчать, що склад “соборян” дуже незначний: один єпископ – Йоасаф Белгородський, його Вікарій Петро, близько десятка священиків, кілька монахів та сотня мирян. Але задля підвищення статистики планувався більш розширений склад, що призвело до конфузу.
Відповідно до “Проекту Помісного собору УПЦ КП” , намісника Свято-Феодосіївського собору архімандрита Макарія (Папіша) включено до членів секретаріату “собору”. Проте, як стало відомо Cerkvarium, це відбулось без його дозволу та всупереч його волі.  І є скани двох важливих документів, які свідчать, що релігійна громада, яка перебуває в Свято-Феодосіївському монастирі, на чолі з намісником Макарієм, не підтримує авантюри митрополита Філарета щодо  відновлення  “Київського патріархату”.
19 червня проведено духовний собор (раду) релігійної організації “Свято-Феодосіївський чоловічий ставропігійний монастир м.Києва Української православної церкви Київського патріархату”, на якому протоколом від 20 червня підтверджено, що “Київський патріархат” не існує з 15 грудня 2018 року, а релігійна організація “Київська патріархія УПЦ КП” не представляє жодне релігійне об’єднання ПЦУ.
За наслідками проведення духовних зборів монастиря підписанти протоколу звернулись до Блаженнішого митрополита Київського та всієї України з проханням допомогти громаді в перереєстрації її статуту через зміну підлеглості з “Київського патріархату” на “УПЦ (ПЦУ)”.
Papish-1
Papish-2
Papish-3
Нагадаємо, що наприкінці травня почесний патріарх Філарет планував відвідати цей монастир з метою вимоги підписання насельниками присяги на вірність самому Філарету та “Київському патріархату”, але через прискіпливу увагу журналістів відмовився від цієї затії.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа