Ветеран УПА закликав київську молодь не боятися відстоювати інтереси України

26 липня, у вщент переповненій залі на Ярвалу, 9 відбулася зустріч київської молоді із ветераном УПА, багаторічним в’язнем ГУЛАГу, автором книги “За Україну, за її волю” Йосипом Кременем. Організатором заходу виступив Молодіжний Націоналістичний Конгрес спільно із вболівальниками київського футбольного клубу «Динамо».
Атмосфера заходу була неймовірною. Пан Йосип, не зважаючи на досить поважний вік, просто заряджав всіх присутніх своєю надзвичайно сильною енергетикою, дивував незламністю духу та волею.

Спілкуючись із молоддю він розповів про роки ув’язнення, підпільну діяльність у складі молодіжної організації  «Месники”, та свою просвітницьку діяльність, яку пан Йосип не припиняє і по цей день.
«Я побував у багатьох таборах, мене неодноразово намагалися вбити, але я ніколи нічого не боявся, і раджу вам робити так само, йти до кінця захищаючи інтереси України та українського народу», – заявив Кремінь.
В кінці зустрічі, яка тривала більше трьох годин, молодь передивилася серію документального фільму «Месники», про діяльність підпільної організації під керівництвом брата пана Йосипа – Юрка Креміня.

«Я щиро вражений цією людиною. Важко усвідомити, що йому довелося пережити, але при цьому не зломитися, не покинути боротьбу», – ділиться враженнями від знайомства з ветераном УПА голова МНК Сергій Кузан.

Він також пообіцяв, що ця зустріч ветерана з молоддю не остання.

«Я дуже вдячний друзям з фан-клубу «Динамо» за те, що привезли пана Йосипа до Києва. Ми обов’язково запросимо його до нас ще раз,  а також організуємо зустрічі із молоддю в інших містах України. Переконаний, поки живі такі люди, існуватиме наша держава», – зазначив Кузан.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа