Вернісаж двомовної п’єси Віри Вовк «СМІШНИЙ СВЯТИЙ»

Вперше у Львові творчий вернісаж українських митців з Бразилії, Швейцарії та Польщі. Щойно з друкарні польський переклад української пєси «Смішний святий» збере навколо себе непересічних особистостей, перо і пензель яких вже пів століття творить українську культуру у світовому просторі. Автор п’єси Віра Вовк, українська письменниця, літературознавець та перекладач з Бразилії, лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка, Зоя Лісовська, українська художниця зі Швейцарії, щорічний учасник престижних лондонських виставок Royal Academy of Art, Тадей Карабович, український письменник та перекладач з Польщі, професор Люблинського університету ім. Марії Кюрі-Склодовської, завітають до Львова з прем’єрою двомовної п’єси «Смішний святий».

За словами Ірини Ключковської, директора МІОКу, презентація двомовної п’єси – це можливість ще раз осмислити феномен української культури у світовому часопросторі.

До розмови запрошено письменників, громадських діячів і лауреатів Національної премії України ім. Т. Шевченка – Ігоря Калинця та Романа Лубківського, а також директора видавництва «БаК» й постійного видавця книг Віри Вовк Ореста Коссака. У програмі заходу – філософська постановка уривку п’єси «Смішний святий» від театральної студії «Хочу» Народного дому «Просвіта» Львівської політехніки, гра на кобзі автентичних кантів від Андрія Селецького, спів поезії Віри Вовк від етногурту «Ойкумена».

Подія відбудеться напередодні вручення Вірі Вовк премії «Глодоський скарб», заснованої Григорієм Гусейновим, письменником та головним редактором журналу «Кур’єр Кривбасу».

У рамках візиту Віри Вовк до Львова МІОК дає унікальну можливість спілкування з письменницею за філіжанкою кави у кав’ярні «Фраєрка» авторові найкращого запитання, яке обере письменниця.

НА КАВУ З ВІРОЮ ВОВК

Постав найкраще запитання Вірі Вовк та отримай унікальну можливість:

спілкування з Вірою Вовк за філіжанкою кави у львівській кав’ярні «Фраєрка» (вул. Глибока, 16).

Акцію організовує Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» напередодні літературного вечора письменниці:

Вернісаж двомовної п’єси Віри Вовк «Смішний святий»,

який відбудеться 11 квітня о 16.00 у Дзеркальній залі Палацу Потоцьких

(м. Львів, вул. Коперніка, 15)

Питання можна надсилати до 10 квітня, вказавши ім’я, прізвище та номер телефону на електронну адресу:

[email protected]

Найкраще запитання з надісланих обере сама письменниця.

Переможець акції буде спеціально повідомлений про час і місце зустрічі на каві.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа