Верховний Суд підтвердив законність вироку приятелеві Кернеса Андрієві Винниченку

Андрій Винниченко2 листопада 2023 року Касаційний кримінальний суд Верховного Суду постановив залишити без змін вирок ВАКС 19.05.2022 та ухвалу Апеляційної палати ВАКС від 13.12.2022, якими колишнього начальника Департаменту капітального будівництва Харківської ОДА А. Винниченка визнано винуватим у замаху на шахрайство та підбурювання до надання 1,320 млн грн неправомірної вигоди керівництву АТ «Харківобленерго» за сприяння у приєднанні електроустановки до мереж.

Андрій Винниченко був затриманий на хабарі через 10 днів після вступу на посаду.

Верховний Суд погодився з доводами прокурора #САП, відхилив касаційну скаргу сторони захисту та підтвердив законність вироку.

Таким чином, Вищий антикорупційний суд, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду та Верховний Суд визнали колишнього начальника департаменту винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190; ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27; ч. 2 ст. 15, ч.1 ст. 369 КК України та засудили до 7 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому на праві власності майна з позбавленням 6 рангу державного службовця та з позбавленням на три роки права обіймати посади державної служби в органах державної влади, іншому державному органі, його апараті, секретаріаті.

Постанова Верховного Суду є остаточною та оскарженню не підлягає.

Отримано з поштової розсилки САП/НАБУ

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа