Верховна Рада зробила реальний крок до детінізації зарплат

Так прокоментував рішення про зменшення єдиного соціального внеску з 41 до 16% прем’єр-міністр:

Арсеній Яценюк

Ми йдемо на безпрецедентне зменшення єдиного соціального внеску з 41 до 16%. І ми віримо нашому бізнесу, розраховуємо на те, що бізнес зробить крок назустріч – не державі, а людям. Детінізує заробітні платні, перестане платити їх в конвертах, користуватися податковими ямами, ухилятися від оподаткування. Тому що податки – це доходи пенсійного фонду, це виплати пенсій і соціальних пільг. Адже виплата заробітної плати в конвертах сьогодні означає, що завтра ця людина буде жити на мінімальну пенсію, а не ту пенсію, яку вона фактично заслужила.
Це справжня реформа, сильна реформа. Її успіх залежить від реальних намірів бізнесу і від справжнього діалогу влади і бізнесу.

Уряд і коаліція напрацювали спільний пакет реформ, який сформує справедливу систему оподаткування, а з іншого боку – дасть можливість наповнити бюджет, не буде нести в собі корупційної складової, не буде створювати проблеми для малого і середнього бізнесу.
В першу чергу йдеться про подовження дії всіх високих ставок по оподаткуванню ренти на нафту, на газ, на інші корисні копалини. Друге — це запровадження трансфертного ціноутворення для всього великого бізнесу, який тепер не зможе ховати свої прибутки в офшорах.
Третє. Скорочення кількості податків. У нас зараз 22 податки, ми їх скорочуємо до 9. Четверте — зменшення податків для малого і середнього бізнесу і при цьому ми вводимо мораторій на проведення перевірок малому і середньому бізнесу протягом 2 років. П’яте – це те, що ми йдемо по шляху зменшення єдиного соціального внеску і детінізації заробітних плат

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа