Верховна Рада зняла мито на матеріали для бронежилетів

Народний депутат Ірина Фріз роз’яснила прийняте рішення ВР  – законопроект № 5128 щодо постачання на митну територію України матеріалів (тканин) для виготовлення спеціальних засобів індивідуального захисту.

«Тепер високотехнологічну тканину для виготовлення спеціальних засобів індивідуального захисту для Збройних Сил України та інших військових формувань України буде завозити дешевше.

Мова йде про пара-арамідну тканину. Вона надзвичайно високої міцності, використовується не тільки для виготовлення жорсткої броні, засобів балістичного захисту, але й у аерокосмічній промисловості. В країнах НАТО пара-арамідна тканина використовується з метою виробництва бронежилетів. Крім того, вона чудово тримає високі температури, є термостійкою. До пара-арамідних тканин відноситься кевлар, тварон, терлон», – розповіла Фріз.

Вона зауважила, що суттєвим недоліком таких матеріалів є висока ціна.

«В результаті, кулезахисні шоломи, які виробляються в Україні, обходяться армії дорого. Ми вирішили зменшити їх ціну, знявши мито при їх ввезенні. Аналогічним чином ми вже знижували собівартість для бронежилетів.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23] ; Tue, 6 Dec 2016 17:40:05 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа