Верховна Рада розгляне законопроект щодо допуску підрозділів збройних сил країн НАТО на територію України

Президент України вніс до ВР законопроект щодо допуску підрозділів збройних сил країн НАТО на територію України для участі у багатонаціональному навчанні, про це повідомила народний депутат України Ірина Фріз на своїй сторінці в Facebook.

«Україна продовжує розвивати військово-технічну співпрацю з партнерами з країн НАТО. Підготовка, тренування та обмін досвідом між військовослужбовцями наших держав стають регулярною та невід’ємною частиною процесу підвищення обороноздатності України, проведення якісних змін Збройних Сил та наближення української армії до стандартів Північноатлантичного Альянсу.

Президент України вніс до ВР законопроект про допуск підрозділів збройних сил інших держав (країн НАТО) на територію України для участі у багатонаціональному навчанні в листопаді-грудні цього року», – сказала Фріз.

Вона зазначила, що планується залучити до спільних навчань 2,5 тис. військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою на термін до 61 доби в листопаді-грудні цього року (від збройних сил Сполучених Штатів Америки до 1500 військовослужбовців; від збройних сил держав-членів НАТО та держав-учасниць Програми «Партнерство заради миру» до 1000 військовослужбовців).

«Закликаю до найскорішого прийняття цих документів в сесійній залі», – зазначила депутат.

Вона підкреслила, що спільні військові навчання Saber Guardian / Rapid Trident-2015, що проходили влітку на Яворівському полігоні Львівської області стали переконливим доказом необхідності продовження та поглиблення такої співпраці.

«Відносне затишшя на Сході України не знімає всіх ризиків відновлення агресії з боку Кремля. Маю надію, що кожен з таких заходів дозволить надати не тільки додаткових навичок нашим військовослужбовцям, відпрацювати взаємодію з нашими стратегічними партнерами але й стане черговим наочним аргументом для наших громадян щодо переваг та необхідності вступу України до НАТО, а також очевидності дезінформації про Північноатлантичний Альянс з боку країни-агресора», – наголошує Ірина Фріз.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа