Верховна Рада розблокувала процес створення Антикорупційного суду

Сьогодні Верховна Рада розблокувала процес створення Антикорупційного суду – народні депутати ухвалили рішення про відкликання відповідних проектів законів про Антикорупційний суд, які отримали негативну оцінку Венеціанської комісії. Про це журналістам у парламенті заявив народний депутат, член Комітету з питань запобігання і протидії корупції Ігор Артюшенко.

artiushenko2«Зараз ми проголосували за відкликання двох депутатських законопроектів, чим відкрили шлях для внесення в парламент проекту закону «Про антикорупційний суд», розроблений робочою групою експертів під керівництвом Президента України. Найближчі дні ми маємо отримати цей документ у Верховній Раді. На мою думку, саме цей законопроект об’єднає парламент», – заявив журналістам у парламенті Ігор Артюшенко.

Народний депутат наголосив, що питання створення Антикорупційного суду є надважливим для подальшого розвитку нашої держави: «Справи органів по боротьбі з корупцією, які ми створили – Національне антикорупційне бюро України, Спеціальна антикорупційна прокуратура, розглядають старі, нереформовані суди. Через це блокується покарання багатьох корупціонерів. Відтак, я переконаний, що сьогодні ми вийшли на завершальний етап створення ланки НАБУ-САП-Антикорупційний суд. Це буде спеціалізований суд, який буде розглядати виключно справи, пов’язані з корупцією чиновників».

Received: from webmail.uh.ua (webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Thu, 21 Dec 2017 13:37:47 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа