Верховна Рада ратифікувала Меморандум про співробітництво з НАТО

Верховна Рада прийняла за основу та в цілому Проект Закону про ратифікацію Меморандуму про домовленість між Урядом України та Організацією НАТО із зв’язку та інформації, яка представлена Генеральним менеджером Агенції НАТО із зв’язку та інформації, стосовно співробітництва з питань консультацій, управління, зв’язку, розвідки, спостереження та рекогносцировки в рамках програми НАТО “Партнерство заради миру” реєс.номер 0035. За відповідне рішення проголосувало 267 народних депутатів.

Народний депутат України, перший заступник Голови Комітету у закордонних справах Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіла про те, що метою прийняття проекту Закону України є створення правових підстав для виконання Українською Стороною внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання Меморандумом чинності.

«Прийняття Закону України створить правові підстави для виконання Українською Стороною внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання Меморандумом чинності, що, у свою чергу,дасть можливість співробітництва між Урядом України та Організацією НАТО із зв’язку та інформації та визначить основні принципи співробітництва з питань консультацій, управління, зв’язку, розвідки, спостереження та рекогносцировки в рамках програми НАТО “Партнерство заради миру” та реалізації проекту Трастового фонду НАТО, виконавчим агентом яких є Агенція НАТО із зв’язку та інформації», – сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе .

Джерело: Received: from 78.111.187.8 (SquirrelMail authenticated user [email protected]) by webmail.uh.ua with HTTP; Wed, 1 Jul 2015 11:20:53 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа