Верховна Рада призначила пенсії сім’ям героїв Небесної сотні

ВР прийняла за основу і в цілому проект Закону України про внесення зміни до статті 36 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” щодо призначення пенсії, у зв’язку з втратою годувальника членам сімей осіб, загиблих внаслідок поранення, каліцтва, контузії, одержаних під час участі в Революції Гідності», реєстр.№2162а. За відповідне рішення проголосувало 256 депутатів.

Автор Закону, народний депутат України Олександр Третьяков, виступаючи з парламентської трибуни, розповів, що  документ підготовлено з метою вирішення питання призначення пенсії, у зв’язку з втратою годувальника членам сімей осіб, загиблих внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію та проти режиму Януковича (Революції Гідності).

«У результаті участі в Революції гідності загинули понад 100 осіб. Серед загиблих є особи, які не мають необхідного страхового стажу, що позбавляє непрацездатних членів їхніх сімей (йдеться, в першу чергу, про дітей у віці до 18 років), права на призначення пенсії, у зв’язку із втратою годувальника. Тому, даний законопроект врегулює питання призначення пенсії  членам сімей осіб, які загинули внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у Революції Гідності», – сказав Третьяков.

Він зазначив, що законопроектом пропонується внести зміну до першого речення абзацу першого частини першої статті 36 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», доповнивши після слів «статті 32 цього Закону» словами «а також в разі смерті (загибелі) особи внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію та проти режиму Януковича (Революції Гідності)».

Отримано з розсилки Верховної Ради; Received: from 93.180.243.135 (SquirrelMail authenticated user [email protected]) by webmail.uh.ua with HTTP; Tue, 24 Nov 2015 11:12:33 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа