Верховна Рада прийняла стандарт НАТО щодо використання мобільного зв’язку військовослужбовцями

Рада прийняла за основу  проект Закону про внесення змін до Закону України “Про Статут внутрішньої служби Збройних Сил України” щодо використання персональних пристроїв безпроводового доступу №2154. За відповідне рішення проголосували 236 депутати.

Як розповіла автор законопроекту,  народний депутат України  Ірина Фріз, документ  розроблено з метою регламентації використання військовими особистих пристроїв безпроводового доступу для підвищення безпеки їх перебування у зоні бойових дій.

«Завданням законопроекту є створення правил та обмежень використання особистих пристроїв безпроводового доступу до телекомунікаційних мереж, що належать військовослужбовцям України у зоні АТО,  для підвищення їх безпеки  під час виконання службових обов’язків, запобігання визначення противником точних координат підрозділів ЗС України за джерелами радіовипромінення, отримання ворогом розвідувальних даних» , – сказала депутат.

Вона зазначила, що законопроект розроблений на базі сучасних тенденцій щодо регламентації використання особистих пристроїв безпроводового доступу деякими арміями країн НАТО та світу з поправками на стан матеріально-технічного забезпечення ЗС України та ситуації у зоні проведення АТО.

«Законопроектом передбачається надання права військовослужбовцям ЗС України використовувати особисті пристрої безпроводового доступудо телекомунікаційних мереж  тільки моделей із з’ємною батарею живлення,  лише з дозволу командиру підрозділу або  під час звільнення  з розташування військової частини. Визначається необхідність за можливістю виділення зони для використання персональних пристроїв безпроводового доступу у місці розташування підрозділу,  що визначається командиром такого підрозділу. Така зона має бути розташована не менш як в 300 метрах від краю місця розташування підрозділу та забезпечена відповідним контролем та охороною. Визначається, що військовослужбовці можуть користуватися персональними пристроями безпроводового доступу лише у таких зонах, що мінімізує ризики вогневого ураження всього підрозділу та бойової техніки у місці розташування ствольною та реактивною артилерією противника», – вважає Ірина Фріз.

Парламентар  переконана, що прийняття законопроекту дасть можливість  покращити рівень безпеки, захисту життя, здоров’я, прав військовослужбовців Збройних Сил України, а також Державної прикордонної служби України, Служби безпеки України,   Національної  гвардії України  та  інших військових формувань, що створені  відповідно  до  законів  України, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Received: from webmail.uh.ua  [93.190.43.23]  Tue, 12 May 2015 11:47:20 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа