Верховна Рада прийняла радикальний антикорупційний закон №0949

!Реліз_Рада_прийняла_антикорпуційний_закон_0949_html_de87aa9e11 лютого Верховна Рада 289 голосами «за» прийняла в другому читанні і в цілому антикорупційний законопроект №0949 «Про відкритість використання публічних коштів».

Цей антикорупційний закон входить до «Реанімаційного пакету реформ» і дозволяє слідкувати за усіма витратами коштів державних та комунальних підприємств у режимі онлайн на спеціально-створеному веб-сайті.

Щоквартально публікуватиметься інформація про заплановане та фактичне використання коштів державного та усіх місцевих бюджетів, бюджетів комунальних підприємств та державних фондів тощо.

Зокрема, публікуватиметься інформація стосовно обсягів фінансування, договорів, службових відряджень тощо. Це дозволить громадянам знати наскільки прозоро та ефективно використовуються державні кошти.

Закон був розроблений у 2013 році коаліцією громадських активістів з більш ніж 20 громадських організацій. Координацією розробки законопроекту та його адвокацією займалась громадська організація Центр політичних студій та аналітики.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа