Верховна Рада проголосувала за усунення адміністративних бар’єрів для експорту послуг

Сьогодні Верховна Рада України підтримала за законопроект №4496, яким вносяться зміни до деяких законодавчих актів України, що спрощують умови роботи тих, хто експортує послуги за кордон. За проголосували 270 депутатів. Зокрема, зміни стосуються фрілансерів, айтішників, дизайнерів, юристів та бухгалтерів та інших надавачів послуг.

Документом спрощуються забюрократизовані процедури валютного контролю. Акт прийому-передачі послуг визнається не обов’язковим. Інвойс встановлюється первинним документом. Надається можливість укладати зовнішньоекономічні договори в електронній формі. Скасовується обов’язковий  переклад документів з англійської мови. Дозволяється використовувати електронний підпис замість печатки та підпису на паперових документах.

Як говорить автор законопроекту №4496 народний депутат Вікторія Пташник: «Для надання послуг, про які йдеться в законопроекті, весь сучасний світ давно використовує Інтернет та електронну пошту. Тому очевидно, що процес обміну послуг на оплату їх вартості має бути простішим та оперативнішим. Прийняття законопроекту значно зменшить грошові й часові витрати всіх, хто постачає послуги за кордон».

Депутат зазначає, що усунення адміністративних бар’єрів для експорту послуг дозволить вивести значний обсяг експорту послуг в легальну площину та стимулюватиме більш швидке надходження валюти в Україну, що, в свою чергу, позитивно позначиться на розвитку малого й середнього бізнесу в країні.

Received: from mail ([email protected] [209.85.213.43]); Thu, 3 Nov 2016 12:00:27 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа