Верховна Рада проголосувала за про санкції проти “112 Україна” та NewsOne

Відповідну постанову “Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” щодо телеканалів “112 Україна” і NewsOne” підтримали 229 депутатів. У той же час, під стінами ВРУ та біля обласних держадміністрацій у Сумах, Харкові, Івано-Франківську, Чернігові, Тернополі, Запоріжжі відбулись інформаційно-просвітницькі акції, під час яких Вільні Люди закликали прийняти постанову.

Більше двох років активісти та депутати “Вільних Людей” борються за очищення інформаційного простору. Прийняття постанови щодо розгляду антиукраїнської діяльності телеканалів 112 і NewsOne – логічний наслідок діяльності за очищення інформпростору від рупорів Кремля.

“Так само, як ми захищаємо наш державний суверенітет, ми повинні захистити від проросійської брехні та маніпуляції і наш суверенний інформаційний простір. Будуть заяви про те, що ця постанова – це придушення свободи слова, яка є правом кожного громадянина мати неупереджену, правдиву, збалансовану інформацію. Але це не є індульгенцією для проросійських телеканалів щодо знищення нашої держави. Цією постановою ми захищаємо свободу слова і повертаємо це поняття в саме цю суть”, – зазначив Sergey Vysotsky, заступник Керівника Проводу “Вільних Людей”, один із авторів законодавчої ініціативи, заступник голови Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики.

Наступний крок – за РНБО, що має розглянути діяльність медведчуківських телеканалів і застосувати санкції. Серед можливих обмежень – блокування активів, анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, заборона користування радіочастотним ресурсом України, обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування, тощо.

1

Нагадаємо, «Вільні Люди» з 2016 року втілюють громадську кампанію «Інтеру – бойкот», аби рупор кремлівської пропаганди в Україні припинив мовлення. З вересня 2018 року «Вільні Люди» проводять моніторинг з виявлення політиків з проукраїнською позицією в ефірах «112» та «NewsOne», закликаючи українських політиків, представників влади, правоохоронних органів, інститутів громадянського суспільства та інших бойкотувати, всіляко ігнорувати діяльність “рупорів Кремля”.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа