Верховна Рада нарешті визнала: завдяки УПА маємо Українську Державу

Верховна Рада ухвалила закон про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у ХХ столітті. За відповідний закон авторства народного депутата Юрія Шухевича проголосував 271 народний депутат.

«Тільки тому, що армія УПА посіяла криваву жертву, котра зараз зійшла загонами самооборони та добровольчих батальйонів на Сході України, у цієї країни є шанс», – заявив з трибуни парламенту голова фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко, звертаючись до народних депутатів.

«Можна по різному ставитися до Бандери, як ставляться до нього на сході чи на заході, але не можна не визнавати право українця захищати свої свободи, якими в повній мірі справедливо і законно скористалися всі українські вояки – від січових стрільців до нинішніх добровольчих батальйонів на українській визвольній війні», – наголосив Луценко.

За словами політика, цей закон має стати тією маленькою крихтою пам’яті за криваві жертви, котрі принесли справжні українці за наше право жити у вільній країні.

Законом передбачається визнання таких організацій, як Союз визволення України, УСС, УНР, Гетьманат, ЗУНР, партизанські і повстанські загони Наддніпрянщини, Карпатську січ, УПА, ОУН, Сойм Карпатської України, Українська Гельсінська спілка тощо.

Received: from 193.19.152.14 (proxying for 192.168.12.36)      (SquirrelMail authenticated user [email protected])      by webmail.uh.ua with HTTP;  Thu, 9 Apr 2015 14:04:58 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа