Верховна Рада має намір збільшити пільги за працю учнів ПТУ

Про це на сторінці у Facebook написала народний депутат, голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

«У законопроекті №5368 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо покращення інвестиційного клімату в Україні)» містяться важливі і корисні норми для платників податків — фізичних осіб», – зазначила парламентар.

«Так, чинною редакцією Податкового кодексу передбачено, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається, зокрема, сума, сплачена роботодавцем на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за фізичну особу, але не більше, ніж 1930 грн. на місяць у 2016 року, або 2240 гривень у 2017 році», – додала народний депутат.

«Таке обмеження пропонується замінити іншим, більш ліберальним: не вище трикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року за кожний повний або неповний місяць навчання, підготовки чи перепідготовки фізичної особи. Відчуйте різницю — 2240 і 9600 грн. при мінімальній зарплаті з 1 січня 2017 році в розмірі 3200 грн», – зауважила голова комітету.

«Щодо включення до податкової знижки коштів, сплачених платником податку на користь закладів освіти для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти, на сьогодні діє аналогічне обмеження. Його плануємо взагалі зняти. Таким чином, зміни до Податкового кодексу спрямовано на соціальну підтримку громадян, які навчаються. Платникам податків буде повертатися сума, витрачена на навчання в межах сплаченого ПДФО. Це європейська ліберальна норма, до якої ми прагнули», – резюмувала Ніна Южаніна.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Thu, 15 Dec 2016 12:07:00 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа