Верховна Рада має намір повернути історичну топоніміку в Криму

 

18 травня виповнюється 71 рік депортації кримськотатарського народу.

“Щорічно на державному рівні Україна вшановує цю сумну дату. Події, які відбуваються в Криму упродовж 2014 – 2015 років, дуже схожі на ті, які відбувалися за радянських часів”, – відзначив Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Мустафа Джемілєв.

«Цього року в Криму мітинг кримських татар буде заборонено, але в цілому Україна буде відзначати 71-шу річницю депортації, – сказав Мустафа Джемілєв. – У Верховну раду подано кілька законопроектів, спрямованих на вирішення проблем кримських татар. Скоріш за все, ми будемо приймати звернення Верховної Ради до ООН, міжнародних структур з проханням звернути увагу на те, що відбувається в окупованому Криму. В першу чергу, це викрадення людей, арешти, повна відсутність будь-яких демократичних свобод, примушення кримських татар залишити свою батьківщину».

За словами Уповноваженого президента, парламент також планує прийняти рішення про присвоєння аеропорту у Сімферополі імені Амет-Хана Султана та відновлення історичної топоніміки у Криму. «Всі радянські географічні назви у Криму мають піти у минуле і повернутися ті, які існували до початку депортації», – сказав народний депутат.

 Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]  Thu, 14 May 2015 09:53:41 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа