Верховна Рада декомунізувала Крим. Поки що на папері

ВР прийняла в цілому проект Постанови Верховної Ради України «Про перейменування окремих населених пунктів та районів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя», реєстр.№4087. За відповідне рішення проголосувало 255 депутатів.

Народний депутат, лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров звернувся з парламентської трибуни підтримати даний проект постанови.

«Прошу колег підтримати цю Постанову, вона підсилена фахівцями: Інститутом Національної пам’яті, також працювали кримськотатарські фахівці», – розповів Чубаров.

Він пояснив, що було 75 рекомендацій Українського інституту національної пам’яті щодо перейменування окремих населених пунктів та районів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, з яких 5 стосувалося перейменування районів, 1 – міста та 69 – сіл і селищ.

«Прошу також врахувати, що пункт №2 Постанови говорить про те, що вона набирає чинності з моменту повернення тимчасово окупованого Криму до України . Я прошу Вас зняти цей пункт і вважати перейменування чинними в момент, коли буде підписана ця Постанова», – сказав Чубаров.

Постанова була прийнята з врахуванням пропозиції Рефата Чубарова.

Received: from webmail.uh.ua (webmail.uh.ua [93.190.43.23]); Thu, 12 May 2016 11:02:38 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа