Верховна Рада дала згоду на арешт суді Господарського суду Київської області

За відповідний проект постанови, реєстр.№3329, за надання згоди на затримання судді проголосувало 228 депутатів, за арешт –230 депутатів.

Голова Комітету з питань правової політики та правосуддя, народний депутат України Руслан Князевич розповів, Комітет вирішив визнати таким, що відповідає вимогам частини першої статті 220 Регламенту Верховної Ради України та може бути підтримане подання Генеральної прокуратури України, підтримане та внесене Головою Верховного Суду України, про надання згоди на затримання та арешт судді господарського суду Київської області Скутельника П.Ф.

«До Верховної Ради України 23 вересня 2015 року надійшло подання Генеральної прокуратури України, підтримане та внесене Головою Верховного Суду України, про надання згоди на затримання та арешт судді господарського суду Київської області Скутельника П.Ф. Даний суддя, за результатами зібраних, згідно з вимогами чинного кримінального процесуального законодавства, матеріалів досудового розслідування, підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 368 КК України», – сказав Князевич.

Він зазначив, що на думку органу досудового розслідування підставою для застосування запобіжного заходу стосовно Скутельника П.Ф. є наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний  може здійснити  дії, спрямовані на знищення або спотворення будь-яких із речей, документів, електронних носіїв інформації, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, незаконно впливати на свідків, експертів та спеціалістів у цьому кримінальному провадженні, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, а також, під виглядом необхідності розгляду судових справ, перебування у нарадчій кімнаті, уникати слідства і суду у кримінальному провадженні.

Джерело: розсилка Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа