Великописарівська громада Сумщини: ліквідуються наслідки обстрілів, триває евакуація населення

Лише протягом попередніх двох тижнів березня цього року було зафіксовано 567 обстрілів по території громади: з них 11 ракетних, 197 авіаударів КАБ, 76 НАР, 1 удар БПЛА «Ланцет», 48 вибухів з РСЗВ, 184 артобстріли та 40 обстрілів з мінометів.
◼️Внаслідок обстрілів загинуло 6 людей, поранено – 12, з них – 5 дітей.
🔷Вже зареєстровано 1168 заяв про пошкодження об’єктів на території громади, із них 995 – житловий сектор (в тому числі 585 у Великій Писарівці), 46 адміністративних будівель (у Великій Писарівці – 26), 17 об’єктів торгівлі (9 – у Великій Писарівці), 15 об’єктів сільгосппідприємств (7 – у Великій Писарівці).
☝️Загальний відсоток руйнування інфраструктури Великописарівської громади складає 20-30%. Найбільш постраждалі населені пункти – Попівка – 97%, Лукашівка – 86%, Велика Писарівка – 40%.
🔷Триває евакуація людей, які виявили бажання виїхати з Великописарівської територіальної громади. Станом на сьогодні кількість евакуйованого та переміщеного населення складає 3506 осіб, з них 506 дітей.
☝️Евакуаційні заходи проводяться за підтримки та безпосередньої участі ЗСУ, правоохоронних органів, ДСНС, обласної та районної військових адміністрацій, громади, волонтерів.
👉Значна кількість людей евакуюється власним транспортом.
🔷Створені і облаштовані у відповідності до безпекових умов збірні пункти евакуації, щоденно проводиться оповіщення населення, надається необхідний транспорт, у тому числі спеціалізований.
☝️Враховуються індивідуальні потреби людей, зокрема, проводиться евакуація важкохворих, маломобільних груп населення.
👉Також забезпечується перевезення домашніх тварин.
✅Людям, які евакуюються пропонуються місця для проживання.
☝️Зокрема, частину евакуйованих жителів розміщено в місті Суми (волонтерський центр «Атмосфера» «ГО «Pluriton» та на території Охтирської, Чупахівської та Грунської громад. Також готові до прийняття населення заклади на території Охтирської, Тростянецької, Чернеччинської громад.
✅За оперативними даними у Великописарівській громаді залишилось 3193 чол. та 104 дітей: в тому числі в межах 5 км зони – 136 осіб, у самій Великій Писарівці – 246 осіб.
💬«Попри обстріли, на території громади залишаються люди і ми робимо все, щоби їм допомогти, – зазначив Володимир Артюх. – Чергує поліція, рятувальники, проводяться відновлювальні роботи. Для першочергових робіт з ліквідації наслідків обстрілів Великописарівської громади, відповідно до мого розпорядження громада отримала 300 листів ОSB”
🟢Через установи соціального захисту населення Сумської ОВА на основі гуманітарної допомоги передано: генератори, розкладачки з матрацами, подушки, ковдри, постільну білизну, воду питну, харчі, сонячні ліхтарі, брезент, дошку обрізну, рейки, монтажну піну, шурупи тощо.
‼️Також в смт Велика Писарівка надано допомогу особам, які постраждали внаслідок обстрілів з боку рф, утеплено 24 вікон житлових будинків, 12 вікон адміністративних будинків та 24 м. кв. покрівлі накрито брезентом.
🔷Питання роботи штабу з ліквідації наслідків перебуває на постійному контролі начальника Сумської обласної військової адміністрації.

Сумська обласна військова адміністрація

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа