Вчора Сумська громада провела сьогодні в останню путь солдата Сергія Рідного

3 липня у Сумах прощалися з солдатом Сергієм Рідним. Захисник помер у віці 27 років, за два тижні після свого Дня народження. Життя солдата обірвалося в лікарні через поранення, отримані під час захисту Батьківщини, повідомили в Сумському центрі комплектування. Захисника відспівали у Свято-Воскресенському кафедральному соборі. Попрощатися з ним прийшли рідні, колеги, військові побратими.

“Познайомився з ним давно, на початку повномасштабного вторгнення. Він трудовитий, добрий, завжди готовий підставити плече. Коли він став воїном, ми були з ним поруч, ходили в наряди, ходили на завдання. Це людина, якій можна довірити свою спину, і без вагань”, – згадує побратим Олександр Маслов.

Надія Гвоздецька – дружина побратима Сергія Рідного. Жінка розповідає, що її чоловік зробив фото Сергія перед його останнім боєм.

“Ми його знаємо з перших днів війни. Він захищав місто Суми, стояв, як вони називали, “на катрусі”. Потім з чоловіком пішли воювати, були в багатьох бригадах, були на Донбасі, а наразі були під Харковом. Хлопець був спокійний, дружній, гарний сім’янин. Так вийшло… Ніколи він не просив, щоб його фотографували, а тут в останній день перед боєм цим каже: “Сфотографуй мене, будь ласка, у формі”. Сергій мій каже, що не дуже приємне було відчуття”, – говорить Надія Гвоздецька.

За словами Надії Гвоздецької, у Сергія Рідного залишилися дружина і дві доньки.

“Він був напарником моїм, в “Сумигаз” працювали. Хороший хлопець. Слюсарем був, а я зварником”, – каже колега Микола Євдокименко.

Після відспівування воїна поховали на Алеї Слави Баранівського кладовища Сум.

 Джерело: suspilne.media

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа