Вбивство міліціонером волонтера на блокпості в Донецькій області – на совісті нардепа Геращенка, який захищає “беркутів”

Nick Feldman

Вбивство міліціонером волонтера на одному з блокпостів в Донецькій області, яке до того ж міліціонери хотіли приховати – це наслідки відмови керівництва МВС притягнути до відповідальності співробітників “Беркуту” за беззаконня і насильство проти волонтера, журналіста і правозахисника Костянтина Рєуцького на блокпосту “Пісочин”, яке сталося місяць тому.

1 березня народний депутат Антон Геращенко навіть здійснив публічну спробу героїзації тих “беркутівців”, які перевищили свої повноваження щодо Реуцького. З повідомлення нардепа-головного радника Авакова випливає, що міліціонерів-беззаконників не тільки не усунули від виконання обов’язків, а й збираються нагородити. Про це Геращенко, який незрозуміло чому суміщає посаду радника міністра внутрішніх справ з діяльністю в парламенті, заступається за “беркутівців” особисто перед міністром.

Кармічна відповідь прийшла негайно – смерть молодого волонтера, який приїхав допомогти українській армії в зону АТО, цілком на совісті пана Геращенко. Публічно заохочувати незаконні дії міліції, захищати силовиків, які перевищили свої законні повноваження – це прямий шлях до трагедій більшого масштабу.

“Беркути” на блокпосту “Пісочин” теж всіляко намагалися приховати свій злочин. Журналістів “Громадського” звинуватили в створенні конфлікту, повідомили про те, що Костянтин Реуцький сам падав, а вони йому всього лише намагалися допомогти піднятися. Вкрали і не повернули флешкарти з відеокамери, яку теж вкрали, але потім повернули. Губернатор Харківської області Балута, друг Антона Геращенко, пропонував журналістам гроші за відмову від претензій. “Беркути” говорили: “Нам за Майдан нічого не було, а тут якийсь журналіст”.

Результат відомий всій країні. Аваков промовчав, Яценюк промовчав, Порошенко промовчав, Геращенко публічно захистив і вже клопоче нагородити. Завдяки цій безвідповідальності породжена ще більша безкарність. Можливо, цей випадок з убивством волонтера змусить популістів-керівників країни повернутися до незакінченої історії на блокпосту “Пісочин”, виправити свою помилку і притягнути до відповідальності тих, кого зараз вже хочуть нагородити.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа