В зоні відповідальності Сил оборони півдня відбито 17 штурмів ворога на лівому березі Дніпра

OC_South

В зоні відповідальності Сил оборони півдня відбито 17 штурмів ворога на лівому березі Дніпра Херсонської області. Зазнавши втрат, противник відійшов на попередні позиції.
Триває потужна контрбатарейна боротьба, де окупаційним військам наноситься вогневе ураження по їх місцях дислокації, вогневих позиціях і тилах.
Окупанти зменшили застосування керованих авіабомб і активність тактичної авіації , продовжують аеророзвідку та замість знищених спостережних пунктів розгортають нові. Тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують реактивні системи залпового вогню та використовують дрони різного типу по мирному населенню правобережжя Херсонщини та прибережних громад на Миколаївщині.
Ворог продовжує ігнорувати закони ведення війни та завдав 2 удари ракетами невстановленого типу по центральному району Херсона, пошкоджено медичний заклад, об’єкт енергетичної інфраструктури, мережі тепло і газопостачання.
Також мешканці Херсона знову перебували під потужними та рясними артилерійськими обстрілами. Ворог гатив по місту 18 разів використовуючи різні види зброї. Також були обстріляні Дніпровське, Зимівник, Білозерка на Херсонщині, Очаків та Солончаки Куцурубської громади на Миколаївщині.
Внаслідок цих актів російської агресії на Херсонщині загинуло 3 особи, ще 9 дістали поранення, серед них 15-річна дитина.
Пошкоджено освітній заклад, понад два десятки багатоповерхівок, кілька приватних будинків, цивільні автомобілі.
Окупанти не припиняють терор цивільного населення, застосовують FPV-дрони та БпЛА різних модифікацій із осколковими боєприпасами. Активізувалися і на Очаківському напрямку.
Зафіксовано 4 таких удари та 4 скиди гранат, зокрема по Станіславу, де загинула 1 цивільна людина та пошкоджено приватний будинок.
Корабельне угруповання ворожого недофлоту в повному складі заведено в пункти базування разом із ракетоносіями. В морі потужний шторм.
Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань.
За минулу добу ворогу завдано наступних втрат:
– 21 окупант;
– 5 гармат;
– 1 БТР;
– 1 міномет;
– 2 розвідувальні БпЛА “Зала” та “Суперкам”.

Йдемо вперед, разом – до Перемоги.

Оперативне командування “Південь”/Operational Command “South”

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа