В Збройних Силах України створюють новий рід військ – Сили безпілотних систем

Про це сьогодні, в Києві, під час пресконференції на тему «Хід створення Сил безпілотних систем Збройних Сил України» розповів новопризначений командувач Сил безпілотних систем ЗС України полковник Вадим Сухаревський. Він окреслив ключові виклики та основні завдання, які стоять на даний час перед новим родом військ.
Командувач наголосив, що серед ключових пріоритетів – збільшення ефективності ураження ворога за допомогою безпілотних апаратів. Також, в подальшому більш системно відбуватиметься підготовка фахівців нового роду військ у вищих військових навчальних закладах та навчальних центрах.
– Підготовка – важливий елемент. Зробимо все, щоб об’єднати зусилля з цивільними школами, які навчають операторів дронів. Ми хочемо максимально систематизувати процес навчання професійних пілотів, – підкреслив полковник Вадим Сухаревський.
Окрім цього, командування Сил безпілотних систем працюватиме над розвитком технологій у тісній взаємодії з науковими, військовими і цивільними установами. Планується створення передового роботизованого полігону для випробування новітніх зразків дронів різних типів.
Сили безпілотних систем займатимуться всебічним плануванням військових операцій із застосуванням роботизованих комплексів, супроводжуватимуть розвиток дронів усіх видів.
Сталева ластівка, створена нейромережею, стала символом нового роду військ. Цей птах в українській культурі асоціюється із початком нового життя та вважається передвісником перемоги.

Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа