В Запоріжжі дискутували про декомунізацію, як засіб зняття конфліктів у суспільстві

06.01.2016р. в Запоріжжі в конференц-залі Запорізького обласного краєзнавчого музею при підтримці УМШ, ініціативи та за активної участі Самооборони Майдану, було проведено семінар на тему «Історичні чинники, що призвели до сьогоднішніх подій в Україні. Комунізм був, декомунізація є», в якому слухачами були активісти з різноманітних громадських організацій, учасники Майдану, АТОшники.

image-ace6fcf22039a2b3930408f77522f128f9a25acaefb41229d2e0412207360b30-V
В ході семінару виступали директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій в Запорізький державній адміністрації Мороко Влад Валерійович, директор Запорізького обласного краєзнавчого музею Мордовськой Михайло Михайлович, доктор історичних наук заступник директора Запорізького обласного краєзнавчого музею Шаповалов Георгій Іванович, завідувач відділу новітньої історії музею Лінніков  Володимир Анатолійович.
Під час виступів було здійснено висвітлення передумов з історичного минулого, що призвели до теперішніх проблем в країні для розуміння того, як комунізм, що панував в Україні, призвів до поляризації суспільства.  Було розглянуто вплив декомунізації на уникнення подібних проблем у майбутньому.
Лектори були одностайні в тому, що для того, щоб подолати кризу, що явилася причиною порушення миру та злагоди в Україні, треба зрозуміти, яким чином ці історичні чинники стали її причиною і якими методами і діями можна позбутися їх впливу. Всі дійшли висновку, що в першу чергу треба мінятися кожному окремому громадянину країни на фоні декомунізації, що набирає обертів в Україні. Декомунізація є важливою ланкою переходу нашої країни до вільного цивілізаційного світу і кожен громадянин повинен визнати важливість та життєву необхідність цього процесу.
Після лекцій було проведено перегляд експозицій музею, що присвячені подіям на Майдані та АТО. Всі експонати були передані музею безпосередніми учасниками тих подій або родичами загиблих. Експозиції викликали у слухачів величезну зацікавленість та море емоцій, всі наново переживали ті події.

Від: “Самооборона Майдану Запоріжжя” [email protected]

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа