В Єкатеринбурзі проукраїнських ноутбук і мишу приговорили на смерть

Залізничний суд Єкатеринбурга оголосив вирок матері-одиначці з Єкатеринбурга, яка на сторінках соцмережі розміщувала пости на підтримку України. За вироком суду ноутбук жінки буде знищений.
Суд над 46-річною Катериною Вологженіновою став одним з найгучніших процесів останнього часу в Єкатеринбурзі. Жінку звинуватили в розпалюванні ненависті і ворожнечі (282 стаття КК РФ) за кілька постів в соцмережі «ВКонтакте».
За версією звинувачення, Вологженінова перепостила записи пабліків «Української народної самооборони» і «Правого сектора» (організація заборонена в Росії). На одному з зображень, розміщених матір’ю-одиначкою, виявилася картинка з написом «Смерть московським окупантам!».

«Вологженінова робила це, оскільки підтримувала політику української влади і хотіла, як вона пояснила в ході судового розгляду, зближення росіян і українців. Свідки пояснили, що вона негативно відгукувалася про участь російських військ в Україні. Разом з тим, згідно з лінгвістичною експертизою, ілюстрації і тексти зі сторінки Вологженінової спрямовані на збудження ненависті і ворожнечі по відношенню до росіян », – йдеться у вироку, оголошеному сьогодні.
За рішенням суду, Вологженіновій призначено 320 годин виправних робіт. Крім того, її ноутбук і комп’ютерна миша повинні бути знищені.

Джерело: http://rusistka.livejournal.com/883666.html

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа