В Ужгородському районі Закарпаття затримали дванадцятьох втікачів-ухилянтів

Впродовж вихідних прикордонники Чопського загону попередили незаконні наміри дванадцятьох осіб чоловічої статі, які мали намір незаконно перетнути державний кордон.
✅️Одинадцять із дванадцяти намагалися незаконно потрапити до Словаччини, останній прямував до Угорщини. Дев’ятеро осіб намагалися перетнути українсько-словацький кордон поза пунктами пропуску, двоє інших прямували через пункти пропуску, але за підробленими документами, ще один із затриманих перебував у прикордонні без документів, що посвідчують особу.
✅️У чотирьох випадках правопорушників вдалося затримати завдяки випереджувальній інформації, що надійшла від оперативних співробітників загону. Втікачів зупинили у районі населених пунктів Оноківці та Паладь Комарівці. Один з чоловіків уже раніше намагався незаконно пробратися до ЄС та також був затриманий прикордонниками.
✅️Трьох закарпатців, що прямували до держрубежу через ділянку відповідальності відділу «Великий Березний», вдалося зупинити у співпраці зі словацькими колегами. Рух правопорушників зафіксували безпосередньо біля державної межі і одразу попередили про це прикордонників Словаччини. Останні, за інформацією української сторони, зупинили їх уже по той бік кордону.
✅️Двоє хитрунів спробували виїхати за межі України за підробленими документами. Один прямував автівкою до Словаччини через пункт пропуску «Ужгород», інший – потягом до Угорщини через пункт пропуску «Чоп (Дружба)». Обидва надали на контроль тимчасові посвідчення військовозобов’язаного та довідки ВЛК про непридатність до військової служби. Втім, інспектори виявили у документах ознаки підробки і відмовили пред’явникам фальшивок у пропуску.
❗️Чоловікам, які наважилися на кримінальні правопорушення, передбачені ст.358 ККУ, доведеться відповідати перед законом. Інших буде притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину державного кордонк (ст.204-1 КУпАп).
☝️До слова, з метою забезпечення постійного контролю за дотриманням законності і правопорядку у прикордонні, правоохоронці активно використовують технічні засоби відеофіксації правопорушень. Більшість порушників виявляють саме завдяки застосуванню безпілотних літальних апаратів, камер відеоспостереження, фотопасток, тепловізійних комплексів, а також спрацюванню сигналізаційних систем. Використання в охороні державного кордону сучасної техніки, а також тісна взаємодія з місцевим населенням зводять незаконні плани порушників практично нанівець.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа