В урочищі Червона поляна знайдено останки українських солдатів. Думаємо, їх було 18 (фото)

За 15 вересня пошукова група ВГО «Союз «Народна Пам’ять», що здійснює гуманітарну мисию, виявила в районі урочища Червона Поляна останки 14 українських військовослужбовців. Всього в зоні АТО пошуковцями знайдені та ексгумовані останки 80 бійців.

Триває унікальна гуманітарна місія – пошуковці всеукраїнської громадської організації «Союз «Народна Пам’ять» шукають і і ексгумують для передачі родичам тіла загиблих солдатів української армії та правоохоронних органів, які загинули в АТО.

В ході пошукових робіт у районі урочища Червона Поляна були обнаружені останки 14 українських військовослужбовців. Обстежуючи БТР, виявлені фрагментарні останки – на думку пошуковців, пряме попадання знищило весь екіпаж. На жаль, в польових умовах визначити точну кількість загиблих не представляється можливим – останки зібрані в один контейнер і відправлено на судмедекспертизу.

Гуманітарна місія триває з 2 вересня – за цей час пошуковими групами ВГО «Союз «Народна Пам’ять» виявлені і вилучені останки 80 українських військовослужбовців та представників інших військових формувань, загиблих в зоні АТО.

Вже найближчим часом потрібно сплатити: 5-6 транспортно-вантажних автомобілів для перевезення учасників місії та 1-2 рефрижератора для транспортування тіл полеглих солдатів. Крім цього, необхідно спеціальне обладнання для пошуку і вилучення тіл загиблих; страховки всім членам місії на випадок поранення чи загибелі; сучасні засоби зв’язку; засоби особистого захисту, спеціальні костюми, окуляри, рукавички, взуття, респіратори.

Фінансові кошти прохання переказувати на рахунок: АТ «Укрсиббанк»р/р 26004454854700 МФО 351005, ЄДРПОУ 37820137, ВГО «Союз «Народна пам’ять», призначення платежу – Фонд пошуку загиблих на сході України.
Звертайтесь: Телефон: +38-044-362-77-61, +38-067-249-70-43, е-mail: office@ unm.org.ua, Всеукраїнський сайт з пошуку зниклих без вести naidy.org.ua гаряча лінія: 0-800-210-135.

Війна закінчиться тільки тоді, коли буде похований останній солдат

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа