В УПЦ МП наростає протиріччя між політикою Кирила і прагненнями низів

Громада церкви Іверської Божої Матері в с. Круголець Тернопільскої єпархії УПЦ (Московського Патріархату) на чолі з настоятелем священиком Олегом Шліхтою звернулася з відкритим листом до Предстоятеля УПЦ митрополита Онуфрія, в якому ділиться своїми переживаннями з приводу драматичноЇ ситуації, що склалася між церковним народом, місцевим духовенством, з одного боку, і керівництвом РПЦ і УПЦ, з іншого, повідомляє кореспондент порталу “Релігія в Україні”.

Громада піддала критиці Патріарха Кирила за підтримку державної політики Росії щодо України, нагородження ним головних державних пропагандистів Російської Федерації і трактування “збройного конфлікту між нашими державами як священної війни“. Також громада протестує проти прийняття патріаршої позиції керівництвом УПЦ (МП) на чолі з митрополитом Онуфрієм і доводить недоречність публічного поминання Патріарха Кирила під час богослужінь, оскільки таке поминання веде лише до “втрати приходу”.

 

Текст звернення можна прочитати тут: https://ukrpohliad.org/komentari/my-svyashheny-ky-upts-opy-ny-ly-sya-mizh-molotom-i-nakoval-neyu-mizh-gorem-svogo-narodu-i-vorozhoyu-shhodo-ts-ogo-narodu-pozy-tsiyeyu-patriarhiyi.html

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа