В «Укренерго» попередили про можливі відключення світла через масовану ракетну атаку 8 травня

У всіх регіонах України увечері 8 травня можливі відключення електрики, причина — нові руйнування енергетичних об’єктів.

Про це повідомили в «Укренерго».

«Сьогодні ввечері, з 18:00 до 23:00, можливе обмеження побутових і промислових споживачів по всій Україні. Обмеження будуть рівномірно розподілені по всіх областях. Як саме діятимуть графіки відключень в кожній області — буде оприлюднено на офіційних сторінках місцевих обленерго», — йдеться в повідомленні. 

Причина — дефіцит електроенергії в енергосистемі, що виник після чергової масованої повітряної атаки вночі 8 травня.

«Пошкоджень зазнали об’єкти генерації. Також російські «шахеди» пошкодили обладнання одного з об’єктів «Укренерго» в центральному регіоні. Наразі споживачі в цьому регіоні заживлені резервними схемами», — зазначили у відомстві.

Українців просять максимально заощаджувати електрику. «Укренерго» також розраховує на імпорт електроенергії та аварійну допомогу з Європи.

«Сьогодні ввечері, якщо споживання збільшиться, нам доведеться вдатися до відключення споживачів, як останнього інструменту для збалансування енергосистеми. До цього треба бути готовими, але цього можна спробувати уникнути, якщо ощадливо споживати електроенергію», — прокоментував голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький.


У ніч на 8 травня російська армія випустила понад 50 ракет та 20 «шахедів» по енергетичних об’єктах у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій та Івано-Франківській областях. 

Джерело: mediaport

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа