В Українському кризовому медіа-центрі відбулася дискусія на тему: «Українські біженці – ціль російської пропаганди»

31 серпня в Українському кризовому медіа-центрі відбулася дискусія на тему: «Українські біженці – ціль російської пропаганди. Як розгорталася кампанія Кремля по цькуванню українців у світі».

Жмайло&Присяжнюк

Спікери обговорили спроби кремля очорнити українських біженців методами пропаганди на прикладі кейсів із Чехії, Республіки Молдови, Румунії та Польщі.

Спікерами виступили:
Дмитро Жмайло – співзасновник та виконавчий директор Українського центру безпеки та співпраці;

Маріанна Присяжнюк – керівниця Групи аналізу гібридних загроз, Українського кризового медіа центру;

ЖмайлоДмитро Жмайло – співзасновник та виконавчий директор Українського центру безпеки та співпраці.

Росія хоче добитись від кожної демократичної країни двох речей – закритись на власних проблемах і вийти з міжнародної коаліції на підтримку України. Дезінформація проти українців, яка зараз шириться Чехією яскравий приклад того, як працюють російські агенти впливу”, – виконавчий директор УЦБС Дмитро Жмайло. 

Загроза подібних випадків з метою послабити західну коаліцію з часом лише зростатиме. Протидіяти та знешкоджувати загрози і російські впливи всередині країн повинно бути першим завданням на порядку денному у всій Європі.

ПрисяжнюкМаріанна Присяжнюк – керівниця Групи аналізу гібридних загроз, Українського кризового медіа центру.

“Всі російські тези спрямовані на створення відчуття у мешканців країн, ніби вони щось втрачають, приймаючи біженців. російська пропаганда діє на полі розбіжностей народів, штучно загострюючи та посилюючи конфлікти”,– підкреслила керівниця Групи аналізу гібридних загроз УКМЦ Марʼяна Присяжнюк.

 Читати повний матеріал із тезами зустрічі

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа