В Україні з’явиться вулиця, названа на честь бійця “Карпатської Січі”

З ініціативи Молодіжного Націоналістичного Конгресу у Чинадієві (Закарпаття), рішенням сесії депутатів селищної ради вирішено перейменувати вулицю Духновича на вулицю Михайла Петричка – учасника Карпатської Січі, довголітнього члена ОУН, в’язня угорських і радянських концтаборів, нагородженого орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Про це повідомив Інформцентр МНК.

Михайло Петричко був моральним взірцем для членства МНК, активно долучався до акцій організації в останні роки. А коли ветеран національно-визвольних змагань занедужав, члени МНК взялися допомагати пану Михайлу в лікуванні і збирали йому щомісячну матеріальну допомогу.

Після смерті Петричка Центральний Провід МНК вирішив взятися за будівництво надмогильного пам’ятника легендарному члену ОУН, на який зараз триває збір коштів. На даний час до цієї акції долучилися понад сотня відомих громадських діячів, політиків, журналістів, представників української діаспори та небайдужих людей.

У рамках заходів з вшанування пам’яті Михайла Петричка передбачається не тільки спорудження та відкриття пам’ятника, а й низка інформаційних і просвітницьких заходів: урочистий святковий вечір до річниці Карпатської України, поповнення книжкового фонду у місцевій школі, бібліотеці і т.д.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа