В Україні розпочинається масштабний щорічний марафон добрих справ «Добродвіж: Будь другом»: як приєднатися

1200_1

Долучитися до відбудови країни, допомогти людям старшого віку, подбати про безпритульну тварину або відтворити історію свого роду — 6 листопада в Україні стартує щорічний марафон добрих справ «Добродвіж: Будь другом» від Координаційного центру «Сила молоді» Української академії лідерства. Ініціатива триватиме 23 дні і покликана розвивати сталу культуру волонтерства.

Як взяти участь у марафоні добрих справ?

Організатори створили інтерактивний телеграм-бот, у якому кожен може знайти можливості для волонтерства і втілити у життя корисні ініціативи для суспільства. Учасник/-ця реєструється і отримує доступ до понад 70 завдань різного рівня складності — від найпростіших проявів добра до комплексних та системних волонтерських активностей.

«Кожна добра справа має значення. Без винятку. І кожна людина може стати частиною великого руху добра. Марафон «Добродвіж: Будь другом!» — це можливість для кожного з нас творити кращий світ навколо себе та наближати перемогу України», — каже керівниця Координаційного центру Олена Джевага.

За кожну виконану добру справу марафонці отримують 5, 10, 30, 60 або 100 балів. По завершенню марафону — 28 листопада — найактивніші учасники отримають приємні та корисні подарунки.

Чому це важливо?

У Координаційному центрі «Сила молоді» Української академії лідерства вважають, що волонтерство має стати невід’ємною складовою життя свідомого громадянина європейської держави. Для цього команда реалізує в Україні волонтерські форуми, табори для активної молоді, тренінги та програми розвитку лідерських навичок.

«Одна з цінностей Української академії лідерства — бути вірним та надійним другом. І не лише для друзів та рідних, а й для стареньких, дітей, тварин, усіх, кому треба допомога. Цьогорічна хвиля «Добродвіжу» познайомить українців та українок з різними напрямами волонтерства: від післявоєнної відбудови і розвитку національної свідомості до урбаністичного волонтерства та допомоги людям старшого віку. Це гарна можливість не лише зробити добру справу, а й дослідити себе, збагнути, де твої навички та вміння можуть бути корисними», розповідає координаторка проєкту Наталя Засядько.

Цього року до розробки завдань приєдналися понад 17 українських громадських та волонтерських організацій, серед яких Let’s do it, Ukraine, Відкриті клітки, Будуємо Україну Разом, Восток SOS, Let’s help, Голоси дітей, Діти дітям, Сміливі відновлювати, Рух Олександра Педана «JuniorS», Active Generation Project, U-Report, Starenki, Українська античність, Зелена хвиля, Книжкові сили України, Поруч та інші.

Добродвіж

Приєднуйтесь і ви стежте за сторінками «Добродвіжу» в соцмережах:

Instagram
Telegram
Чат-бот «Добродвіж: Будь другом»

https://t.me/dobrodvizh_bot.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа