В Україні почали вилучати авто з іноземною реєстрацією

Представники Національної поліції та Митниці розпочали вилучати авто з іноземною реєстрацією. Про це заявили на брифінгу в парламенті 7 лютого народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко та представники ГО «Автоєвросила».

«Влада сформувала спеціальні загони Національної поліції і Митної служби, які почали здійснювати репресії, спрямовані на власників таких автомобілів і це відбувається практично по всіх областях України», – заявив депутат.

Дерев’янко послався на План взаємодії між Київської митницею та головним управлінням Нацполіції в Київській області, про який йому стало відомо. Зокрема, документ передбачає виявлення фактів використання з порушенням законодавства ввезених на митну територію України транспортних засобів, зокрема проведення спільних операцій та інших узгоджених заходів.

Після акції протесту власників авто з іноземною реєстрацією такі репресії розпочалися в усіх областях України.

За інформацією Дерев’янка, сьогодні це відбувається в Київській, Харківській, Одеській, Івано-Франківській, Запорізькій, Волинській та інших областях.

Депутат зробив звернення до Міністра внутрішніх справ Авакова, міністра фінансів Данилюка, а також до керівників всіх відповідних митниць і управлінь Нацполіції, щоб вони пояснили, на якій підставі здійснюються такі рейди замість того, щоб розглянути законопроект 5567.

«Дуже прикро, що влада зараз рухається шляхом репресій, а не шляхом порозуміння, – констатував нардеп.

Дерев’янко звернувся до прем’єр-міністра Гройсмана, щоб він дав відповідне доручення міністру фінансів Данилюку, а також залучив до цієї роботи віце-прем’єра Кубіва, який концептуально підтримує цю ідею і необхідність впорядкувати це питання.

Нардеп підкреслив, що співавторами законопроекту 5567 стали більше 105 народних депутатів.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа