В Україні почалася підготовка до перепису населення (доповнено)

У Луганській області почалася підготовка до проведення перепису населення, запланованого на 2012 рік. Про це  повідомили в прес-службі Луганської обласної державної адміністрації.

Початковим етапом підготовки Луганщини стало наведення порядку в адресному господарстві населених пунктів.

Під час перепису будуть визначені зміни соціально-економічного становища населення. Крім точної чисельності жителів уточнюватимуться їх віковий, статевий склад, національна і мовна приналежність, освіта, зайнятість і житлові умови, економічна активність населення.

Головна мета проведення перепису – складання повної статистичної якісної картини населення кожного регіону і країни в цілому.

«За підсумками Всеукраїнського перепису його матеріали використовуватимуться для планування соціально-економічного розвитку країни», – підкреслила начальник управління статистики населення та соціальних послуг Головного управління статистики у Луганській області Алла Придороженко.

Інформацію обліковцям кожен громадянин надаватиме з власної волі, він може відповісти на запитання опитувального листа, подавши інформацію на облікову дільницю, якщо не бажає впускати працівника статистики у своє житло і відповідати на його запитання вдома.

Сьогогдні, 11 січня віце-прем’єр-міністр – міністр соціальної політики Сергій Тігіпко повідомив, що перепис населення в Україні буде проведений в 2013 році, а не в 2012, як раніше планувалося .

“У 2012 році ми будемо проводити перепис населення тільки в окремому регіоні, який в основному відповідає соціальним складом Україні”, – сказав Тігіпко. За його словами, це буде базовий регіон у Харківській області , який за своєю структурою відповідає складу працюючих в Україні.

Джерело: Форум

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа