В центрі Києва затриманий вертухай концтабору “Ізоляция”

255229473_4430190953716219_6334234244483847556_n

Контррозвідка СБУ затримала в Києві (!) Дениса Куликовського, тварину “Палича”, який три роки керував справжнісіньким концтабором ордло – “Ізоляцією” в Донецьку.
Денис Куликовський
Які звірства творив сам, що витворяли його підручні з в’язнями цієї пекельної діри – Станіслав Асєєв описав у своїх спогадах “«Світлий Шлях»: історія одного концтабору” після звільнення. Дуже рекомендую цей текст для розуміння нашого ворога. І важко уявити, що зараз відчувають українці, які пройшли “Ізоляцію” та дізнались про затримання “Палича”. На фото СБУ він виглядає жалюгідно, але це натурально звірюка.
Куликовський нібито в 2019-му втік на територію РФ й ось тепер затриманий в столиці України. Дико, що він пересувався містом, але СБУ поки не озвучила ніяких деталей затримання і його треку з РФ сюди, тож почекаю з висновками.
Щоби дали з ним не трапилось – суд (провадження по ньому одразу за чотирма статтями ККУ: торгівля людьми, створення терористичної групи/організації, створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань, порушення законів та звичаїв війни) чи обмін, це дуже серйозна і важлива подія.

Роман Кулик 

У Донецькій обласній прокуратурі, яка здійснює процесуальне керівництво у справі Дениса Куликовського за підозрою у порушенні законів та звичаїв війни та активно займалася збором доказів щодо його діяльності, поки що затримання не коментують.
Хто такий «Палич» і чим він «знаменитий»:
На Куликовського вказували звільнені з полону в’язні “Ізоляції”.
Один з опитаних МІПЛ колишніх заручників розповідав:
“Після вечері «Палич» починає свої вечірні розваги напідпитку десь до 22:30.
Разом з охоронцями, або сам, «Палич» заходив в камеру і починав когось принижувати, бити, ображати, прямо на очах у всіх. Влаштовував «кулачні бої». Міг змушувати один одного насилувати. А коли забирав когось з камери в коридор, то там і катував до нестями. Через двері камери було постійно чутно, як з коридору доноситься крик або стогін затриманого. «Палич» по звірячому забивав людей при катуванні.
В той вечір 17.01.2018р. «Палич» напився до нестями і когось дуже бив в коридорі. Потім він забіг в нашу камеру і почав кричати:
– «Медики есть? В камере есть Медики?» Кто может оказать помощь подыхающему?
Нажаль склалося тоді так, що «Палич» до нестями забив полоненого в коридорі, а коли побачив, що той безпритомний, почав нібито шукати допомогу”.
Десятки подібних свідчень про злочини “Палича” наводять й інші колишні заручники “ДНР”.
За інформацією МІПЛ, затримували Куликовського в Києві співробітники СБУ. Проте запобіжний захід, найімовірніше, обиратимуть в одному з судів Донецької області. Принаймні дозвіл на затримання “Палича” ухвалював Приморський суд Маріуполя.
Нагадаємо, що наразі у судах знаходиться два провадження стосовно подій в “Ізоляції”. Перше, за обвинуваченням Євгена Бражникова, рішенням Верховного суду передано з Донецької області в Оболонський суд Києва. “Заочно” провадження щодо ще восьмох бойовиків передано до суду м. Покровськ, підготовче засідання в якому, до речі, заплановано цього тижня.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа